Vad är viktigt för dig?

Har precis vaknat upp med en stor kopp te och myskläder, vad kan vara bättre en kall och blåsig dag som denna? Det blir en ego-dag idag, ska in till stan och shoppa massa saker som gör mig glad och sen sola solarium, nu har solen varit borta allt för länge känner jag. Men sen så fyller allas våran söta Becka år idag, så det blir till att fira henne och hennes tre syskon (fyrlingar som dom är) som självklart också då blir myndiga idag. Pangparty med andra ord.

Har tänkt så mycket på senaste, meningen med allting. Jag hade nästan glömt bort det, men alla tankar påminnde mig om ett dagboksinlägg som jag skrev på Sockerdricka i vintras. Tänkte dela med mig utav det, förhoppningsvis så kan det få några utav er att tänka om också:

jag vill jobba med gatuhundar i spanien, juridik, journalestik, djur, rädda regnskogen, resa till tibet och japan, samhällskritik, filosofi, måla rita skriva. gå barfota i sommarvarmt gräs och äta hallon på altanen som luktar nymålat. vem har sagt att livet måste vara så grått när man faktiskt själv kan välja hur man vill ha det?

jag har så mycket att säga om du bara vill lyssna.

någon som såg dr. phil idag? jag var så arg att jag nästan började gråta. föräldrar som inte lät sina barn leka men andra barn som var fula, för umgås man med fula så dras man själv ner. och en mamma som vägrade acceptera sitt barn för att hon var mullig och hade en hudsjukdom, och hon är faktiskt sju år vid den åldern borde man veta att mat gör än fet och ändå väljer hon att äta så det är ju hennes eget fel. är man inte söt så kommer man ingen vart i livet. men då borde jag väl  tacka dig gud för att du gav mig ett utseende, för det är ju precis vad livet hanlar om ellerhur? jag köper inte era enkla lyckopiller. jag skulle gifta mig med dr. phil om jag fick chansen. han tar orden ur munnen på mig.

det finns så mycket, att du inte ser det? vandra på nyazeeland, borra ner fötterna i sanden på bali, fånga snöflingor på tungan i alperna och se den där tacksamma blicken som bara ett djur kan ge dig. men om du vill så kan du ju fortsätta rangla omkring och söka bekräftelse, skatta åt alla dom som inte ser lika bra ut som du eller som har ett udda intresse. han som dansar ballet och är så bögig och hon som alltid handlar på second hand och inte sminkar sig. dom som har någonting som du aldrig kommer att få.

Jag kommer aldrig att glömma vad som är viktigt för mig. Vad är viktigt för dig?


Stolt !

Ooh idag är jag så stolt över mig själv! Lyckades springa nästan 3 km utan att vila och känslan var helt otrolig, jag hade ingen aning om att jag kunde klara av så mycket. Blev lite besviken när jag överanträngde mig i veckan och fick ha ont i några dagar, men helgen har ändå varit jäkligt slapp och jag trivdes rätt bra med att få lata mig. Men det gör inte ont längre, faktum är att jag känner mig riktigt stark! (Ja ja jag vet att allting sitter i psyket, men nu när jag varit så oövervinnerligt duktig och lyckats springa jorden runt känns det som så kan jag väl åtminstone få låtsas att jag är stark.)

Det är bra att man kan vara glad över som små sakerna.

Så nu har jag skummbadat, smörjt in mig med underbara LdB goes pink lotion (stark rekomendation) och fixat naglarna och känner mig som världens bästa människa. Idag är en sån här dag när ingen kan dra ner än på botten, inte ens halvvägs.

Popcornsmulor och pärlor..


..stickor och gräsfläckar.

Det här sommarlovet (som för övrigt faktiskt är mitt sista) tog en verkligen en rivstart, blåögd som jag är så trodde jag inte att en vecka med 60 barn skulle kunna bli så krävande, så fel man kan ha. Dagarna kändes oändligt långa och det tog inte lång tid innan man började räkna timmarna till hemfärd, vilket aldrig verkade gå under 70 h. Men trots dagar av att ha trampat i alldeles för många Oboy´ pölar och förklarat för envisa såbarn varför man inte får ha vattenkrig inne så var det ändå inte helt oberörd som man åkte därifrån. En vecka som kolloledare tog kål på mig, men om jag får vila ett år så kommer jag nog att stå med väskorna packade nästa sommar igen!

Sen så har jag funderat på en sak; vem är egentligen Ebba von Sydow? Modeexpert och nyligen tillkommen chefsredaktör på VeckoRevyn såklart, men det måste ju ha börjat någonstans. Kanske Sveriges svar på Paris Hilton, känd för egentligen ingenting.