Min mamma

Hon är som sten. Och jag vet inte om jag älskar eller hatar henne för det. Jag vet inte om det är för att hon alltid varit så stark själv, eller för att hon alltid förväntat sig att jag ska vara det. Hon har behandlat mig som om jag vore vuxen ända sedan jag var femton, och kanske har jag varit det. Eller så har jag bara försökt eftersom det förväntats. Det är bara att göra. Släpp det. Bit ihop.

Nej mamma jag är bara ett barn ännu jag kan inte.

Men på något vis blev man helt plötsligt nitton och jag ser så mycket av henne i mig. Så mycket som jag beundrat. Så mycket som hon har och så mycket som hon vet. Livet kommer alltid att vara hårt och orättvist, det handlar bara om att lära sig hantera det. Och ingen kommer att se det bra som du gör, du måste veta om det själv. Hur mycket jag än intalat mig själv att det inte är så.

Jag vill inte uppfattas som hård eller oförstående, för det finns så mycket känslor och respekt inom mig. Men av erfarenhet så gör den bäst i att stanna där. Det finns någonting som kallas den hårda verkligheten och den kommer man aldrig undan. Jag önskar att folk (vissa, inte alla) kunde förstå att det ibland krävs blod, ångest, utmattning och tårar för att komma dit man vill. Men det går.  

Det finns ingenting som du inte kan klara av, men det är du själv som måste bestämma dig för det.

Jag vet jag ska hålla käften, snart.

Jag måste köpa fler noterböcker. Just nu tar jag mest ut stycken på gehör som jag fastnar för, men har total idétorka gällande bastoner. Ters, kvart, kvint och oktav. Ja det skapar ju begränsat med känsla ibland. Får skrapa ihop några slantar och köpa någon svindyr notbok där jag åtminstone fattar hälften. Klassisk musik kan ju vara ganska avancerad. Minst sagt.

När jag ändå faktsikt har koll på att det finns musikkunniga som läser här kan jag passa på att fråga; Bastoner på framförallt C, A, H (ja jag säger H, däremot Bb) F# och G# som klingar eller skapar dissonanser, vilket som. Stycket är Verdis Fantasia on Greensleaves. To die for.

Tips:
Beethoven - Moonligt Sonata
Chopin - Nocturne en mi bemol majeur no2